Ihmisoikeusjärjestö
Pro Life Suomi
 

Käytetty kuvamateriaali (c)
 

 

Vanhoja uutisia

Kansalaisaloite hoitohenkilökunnan omantunnonvapauden puolesta
(2.8.2014)
Yhdistys suosittelee lämpimästi seuraavan kansalaisaloitteen tukemista:
 

  Aloitteen sisältö

  Lisätään Lakiin raskauden keskeyttämisestä (239/1970) uusi pykälä:


  Terveydenhuollon henkilökunnalla on oikeus eettisen tai uskonnollisen vakaumuksen perusteella kieltäytyä suorittamasta raskaudenkeskeytystä, ellei naisen henki ole vaarassa. Vakaumuksen perusteella lääkärillä on oikeus kieltäytyä laatimasta raskaudenkeskeytykseen johtavaa lausuntoa.
  Nämä oikeudet koskevat myös kyseisten alojen opiskelijoita.
  Raskaana olevien naisten lakisääteiset oikeudet taataan alueellisin järjestelyin.
  Perustelut

  Tällä hetkellä Suomessa terveydenhuollon henkilökunnalla ei ole lakisääteistä oikeutta kieltäytyä suorittamasta raskaudenkeskeytystä vakaumuksen perusteella. Eettinen ristiriita raskaudenkeskeytysten ja elämän suojelun välillä on terveydenhuollon työntekijöille psyykkisesti raskas. Erityisen raskas se on työntekijöille, jotka henkilökohtaisen vakaumuksensa perusteella kokevat toiminnallaan päättävänsä ihmiselämän. Jos työntekijä painostetaan toimimaan vastoin syvää vakaumustaan, hänen henkinen terveytensä vaarantuu.

  Lähes kaikissa Euroopan maissa terveydenhuollon henkilökunnalla on lakisääteinen oikeus eettisen tai uskonnollisen vakaumuksen perusteella kieltäytyä osallistumasta raskaudenkeskeytyksiin (1,2). Tarvitsemme myös Suomessa vastaavaa lainsäädäntöä, joka poistaa vakaumukseen perustuvan syrjinnän ja takaa yhtäläiset oikeudet opiskeluun ja ammatin harjoittamiseen vakaumuksesta riippumatta myös kätilöille ja gynekologeille
  .
   

Aloitteen voi allekirjoittaa sähköisesti tästä: www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/860
Lisää tieto hankkeen kotisivulta:
www.omantunnonvapaus.fi

PÄIVTYS: aloite sai tarvittavan määrän tukijoita ja siirtyi eteenpäin eduskunnan käsittelyyn!

 

Yhdistykselle uusi puheenjohtaja (15.3.2014)

Yhdistyksen kokous valitsi yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi Hanna Brummerin. Hanna on viulinsoiton opettaja joka on nyt kouluttuautumassa terveydenhoitoalalle. Hän on naimisissa ja hänellä on neljä alaikäistä lasta.

Abortti ei aina turvallinen (12.1. 2013)

Yhdysvaltalainen
Life Dynamics -järjestö on julkaissut esitteen jossa näytetään abortin kaksi uhria: syntymätön lapsi ja hänen abortissa kuollut äitinsä. Uutislinkki tästä. Murheellinen esite on luettavissa tästä.

safelegal3

safelegal5


Gregg Cunningham Suomessa 8-10.10.2011 (3.10.2011)

Yhdysvaltalaisen CBR-sisarjärjestömme johtaja Gregg Cunningham vierailee Suomessa 8-10. lokakuuta. Samalla hän tapaa niinikään vierailevan delegaation pietarilaisesta Omega-järjestöstä. Kaikkien tapaamisten aiheena on tietysti se miten saadaan uutta tehoa ja räväkkyyttä elämänpuolustajien toimintaan.
gregg-civiliangregg-military


Englannin sananvapaus lähestymässä Pohjois-Korean tasoa (24.6.2011)

Englannin sisarjärjestömme järjesti 22.6. Brightonissa rauhanomaisen mielenosoituksen kolmella kuvabannerilla. Niissä näytettiin mitä abortti tekee syntymättömälle lapselle. Mielenosoitus oli jatkunut parisen tuntia kun poliisi yhtäkkiä käski lopettaa sen jonkun valitettua viestistä. Muistutuksena: sananvapaus on vapaus sanoa ja näyttää asioita joista jotkut (tai jopa enemmistö) eivät pidä. Laillisen ja verorahoin kustannetun toimenpiteen näyttämisen pitäisi myös olla laillista. Kun mielenosoituksen pakkolopettamisen laillisuutta epäiltiin nähtiinkin jo heti demonstraatio sananvapauden surullisesta tilasta Englannissa: pidätys käsirautoineen ja poliisi tallaamassa mielenosoitusbanneria! Ehkä polisille olisi hyvä opettaa että toisten omaisuuden vahingoittaminen tallomalla on jopa poliisilta kiellettyä. Tähän loppuun voisi varmaan kiittää Suomen poliisia siitä että ovat pysyneet asiallisen puolueettomina meidän Suomen mielenosoituksissa.

UK1

UK2
(Lisäys 17.9.2012: oikeuskäsittelyssä mielenosoittajat todettiin täysin syyttömiksi, Englannin sananvapaus on siis toistaiseksi Pohjois-Koreaa paremmalla tasolla.
Uutislinkki.

IRTLF:n uutiskirje (3.5.2011)

International Right to Life Federationion uutiskirje (englanniksi). Siitä selviää mm. että vuonna 2020 Hollannissa puolet alle 18-vuotiaista tulee olemaan muslimiperheistä. Muslimiperheissä lapsia arvostetaan selvästi enemmän kuin muissa perheissä. Chilessä aborttien kieltäminen on laskenut äitien kuolleisuutta. Michiganin yliopiston tutkimuksen mukaan avoliitossa eläminen ennen naimisiin menoa viisinkertaistaa avioeroriskin.


Puheenjohtaja Ebeling ehdolla eduskuntaan (7.4.2011):

Ihmisoikeusjärjestö Pro Life Suomi:n puheenjohtaja, pastori Mika Ebeling on ehdokkaana 17.4.2011 pidettävissä eduskuntavaaleissa.
www.mikaebeling.fi/


Nettiadressi elämän puolesta (9.11.2010):

“Me allekirjoittaneet emme aio äänestää vuoden 2011 eduskuntavaaleissa sellaista puoluetta tai ehdokasta, joka kannattaa aborttia. Myös sitoudumme äänestämään puoluetta, joka kannattaa syntymättömien oikeutta elämään.”

Jos et aio äänestää aborttia kannattavia, käy allekirjoittamassa adressi osoitteessa:
http://www.adressit.com/emme_aanesta_aborttia_kannattavia

(lähde: oikeuselamaan.wordpress.com/)


IRTLF:n uutiskirje (9.11.2010)

International Right to Life Federationion uutiskirje (englanniksi). Siitä selviää mm. että linkki abortin ja rintasyövän välillä vaikuttaa tieteellisesti yhä paremmin todistetulta. Ikävä kyllä “pyhä aborttioikeus” ajaa tässä naistenkin turvallisuuden ohi. Kiinassa on vuonna 2020 24 miljoonaa miestä jotka eivät tule löytämään vaimoa - tyttöaborttien takia. New England Journal of Medicine raportoi että USA:ssa jälleen kaksi naista on kuollut RU486 aborttiaineen vaikutuksesta.


IRTLF:n uutiskirje (3.10.2010)

International Right to Life Federationion uutiskirje (englanniksi). Siitä selviää mm. että Hollannissa jo 2% kuolemista on eutanasiakuolemia. Eli lääkäri tappaa potilaansa. Nicaraguassa äitien kuolleisuus on laskenut selvästi vaikka abortit on kielletty kokonaan.


Mielenosoitus Asema-aukiolla (3.10.2010)

Lauantaina 11.9.2010 yhdistys järjesti mielenosoituksen Asema-aukiolla. Mielenosoitussyyskauden avaus sujui hyvin ja sääkin oli suosiollinen.


IRTLF:n uutiskirje (12.5.2010)

Tässä
linkki mielenkiintoiseen International Right to Life Federationion uutiskirjeeseen (englanniksi). Siitä selviää mm. että Taiwanilla syntyvyys on pudonnut 1.1 lapseen/nainen (väestön ylläpitoon tarvittaisiin 2.1!). Italiassa luku on 1.3. Monessa paikassa vastassa on väestön ikääntyminen, eläkepommi ja taloudellinen alamäki.


Mielenosoitus Malmintorilla (12.5.2010)

Lauantaina 8.5.2010 yhdistys järjesti mielenosoituksen Malmintorilla. Paikalla järjestetään ilmeisesti harvoin mielenilmauksia joten mielenosoitus herätti ansaittua huomiota. Käytiin useita hyödyllisiä keskusteluja (ja joitain vähemmän hyödyllisiä). Abortin todellisuus saa usein aikaan reaktioita. Syylisyys voi purkautua esimerkiksi näennäisenä huolena siitä mitä mahdollisesti ohi kulkevat lapset ajattelevat kuvista (eli aborttien tekeminen on olevinaan OK mutta todellisuuden näyttäminen sitten ei). Kymmenien mielenosoitusten kokemuksella voidaan todeta että lapset eivät kuvista panikoidu mutta osa aikuisista kylläkin. Sietää panikoitua, sillä Suomessa on surmattu yli puoli miljoonaa syntymätöntä lasta eikä loppua näy.


Mielenosoitus Narinkkatorilla (11.4.2010)

Lauantaina 10.4.2010 yhdistys järjesti mielenosoituksen Helsingissä, Kampin Narinkkatorilla. Aurinkoinen sää suosi mielenosoitusta ja jälleen sadat ohikulkijat saivat nähdä abortin karua todellisuutta. Tarkoitus oli saada ihmiset ajattelemaan syntymättömien lasten sietämättömän huonoa ihmisoikeustilannetta maassamme.Mielenosoitus Itäkeskuksessa (14.3.2010)

Lauantaina 13.3.2010 yhdistys järjesti mielenosoituksen Helsingissä, Itäkeskuksen Tallinnanaukiolla. Sää oli vuodenaikaan nähden suosiollinen ja sadat ohikulkijat saivat nähdä mitä Suomenkin sairaaloissa tehdään meidän kaikkien verorahoilla ja eduskunnan säätämien lakien turvin. Kaikkia tämä ei miellyttänyt mutta saimme jälleen yllättävänkin paljon positiivista palautetta. Asia ei ole lainkaan niin “selvä” kuin valtamedia haluaa antaa ymmärtää. Työ jatkuu!Viis pedofiileista? (10.3.2010)

Yhdysvaltain “väestöliitto” Planned Parenthood on taas skandaalin kohteena. Useaan otteeseen 14-vuotiaana esiintynyt tyttö tulee hakemaan aborttia 31-vuotiaan poikaystävänsä jäljiltä eri “klinikoilta”. Yksikään klinikka ei kiinnostu siitä että seksi 14-vuotiaan kanssa on rikos joka tulisi lain mukaan ilmoittaa poliisille. Yksikään klinikka ei ole kiinnostunut tytön voinnista. Ainoa mikä kiinnostaa, on maksupuoli. Se siitä lasten ja naisten parhaasta! Katso video (englanniksi):
www.lifeissues.org/breakingnews/2010/bn02-26-10.htm#Video
Miten mahtaa Suomen hoitohenkilökunta toimia?


Abortin kannattaja murhaa mielenosoittajan (24.1.2010)

33-vuotias Harlan Drake, abortin kannattaja, tappoi rauhallisen aborttimielenosoittajan neljällä laukauksella (
linkki, lis. 14.3.2010). Jostain syystä tämä ei Suomessa ylittänyt uutiskynnystä kun taas aborttilääkärin ampuminen ylitti sen. Mistä moinen kaksinaismoraali? Voisiko olla näin: Koska abortin kannattajat tappavat vuosittain kymmeniä miljoonia ihmisiä, niin ei ole suuri uutinen, jos he tappavat yhden lisää. Siksi Pro Life –aktivistin tappaminen ei ole suuri uutinen. Mutta koska Pro Life –ihmiset pelastavat ihmishenkiä, on suuri uutinen, jos yksikin heistä sekoaa siten, että alkaa toimia kuten abortin kannattajat tavallisesti tekevät ja tappaa toisen ihmisen.

Pouillon oli alueella tunnettu mielenosoittaja. Kuoli 11.9.2009.


Viattomien lasten päivänä muistotilaisuus abortissa kuolleille (13.12.2009)

Ihmisoikeusjärjestö Pro Life Suomi järjestää Helsingissä, osoitteessa Kalevankatu 53, Viattomien lasten päivänä ma 28.12.2009 klo 18.00 muistotilaisuuden abortissa kuolleille lapsille. Tahdomme kunnioittaa yli 600.000 Suomessa surmatun pienokaisen muistoa.


Useita mielenosoituksia (13.12.2009)
Yhdistys järjesti syksyllä useampia mielenosoituksia, viimeisin oli 12.12.2009 Helsingin Asema-aukiolla.


Elämänlinja avattu (20.8.2009)
Yhdistys pystyy tarjoamaan sinulle puhelinneuvontaa, jos harkitset aborttia tai kärsit sen seuraamuksista. Aluksi neuvonta-aika on tiistaisin klo 19-21 numerossa 044-3033622. Soita rohkeasti!


Hannu Takkula EU-parlamenttiin
Yhdistyksen kyselyssä EU-ehdokkaille täydet pisteet saanut Hannu Takkula jatkaa EU-parlamentissa. Yhdistys toivottaa Hannulle hyvää jatkoa ja menestystä toimissa sekä EU:n, Suomen että lasten etujen puolesta.


EU-ehdokkaiden kyselyn tuloksena lista pro life -ehdokkaista (27.5.2009)

Yhdistys teki kaikille ehdokkaille sähköpostikyselyn jonka avulla tarkasteltiin ehdokkaan suhtautumista syntymättömien lasten ihmisarvoon. Vaaleihin osallistuu yhteensä 13 puoluetta ja yksi valitsijayhdistys. Näistä ilahduttavasti yhteensä kymmenestä löytyy syntymättömien lasten ihmisarvoa arvostavia ehdokkaita! Katso
tästä ketä Sinun kannattaa äänestää!


Puheenjohtajan haastattely YleX:ssä (27.5.2009)

Kuuntele Ihmisoikeusjärjestö Pro Life Suomi:n puheenjohtajan 7.5. radioitu haastattelu (YleX:n)
tästä.


Mielenosoitus Hämeenlinnassa (16.5.2009)

Ihmisoikeusjärjestö Pro Life Suomi järjesti 16.5.2009 jälleen mielenosoituksen, tällä kertaa Hämeenlinnan torilla. Yli kaksituntisen mielenosoituksen aikana näytettiin autenttista kuvamateriaalia abortista ja käytiin monta hyvää keskustelua. Sadat ihmiset saivat nähdä abortin todellisuutta.


Viattomien lasten päivänä muistotilaisuus abortissa kuolleille ja kutsu parannukseen (18.3.2009)

Ihmisoikeusjärjestö Pro Life Suomi järjesti Helsingissä Hotelli Arthurin juhlasalissa, Vuorikatu 17, Viattomien lasten päivänä 28.12. 2008 muistotilaisuuden abortissa kuolleille lapsille. Tahdoimme kunnioittaa näiden yli 500.000 Suomessa murhatun pienokaisen muistoa. Tilaisuus oli myös kutsu parannuksen tekoon siitä välinpitämättömyydestä, jolla olemme tähän hirvittävään kärsimykseen ja vääryyteen vuosikymmenien ajan suhtautuneet.

Jälleen mielenosoitus Helsingin Asema-aukiolla (20.12.2008)

Ihmisoikeusjärjestö Pro Life Suomi järjesti 13.12.2008 jälleen mielenosoituksen Helsingin Asema-aukiolla. Yli kaksituntisen mielenosoituksen aikana näytettiin autenttista kuvamateriaalia abortista.Yhdysvallat sai aborttipresidentin (5.11.2008)

Senaattori Barack Obama tulee olemaan Yhdysvaltain aborttimyönteisin presidentti. Hän on  poistamassa kaikkia rajoituksia eli Obama kannattaa täysin vapaata aborttia syntymään asti mistä syystä tahansa. (
Youtube-lupaus allekirjoittaa FOCA, Freedom Of Choice Act) Kts myös tästä. Obaman valtakausi tulee merkitsemään yhä useampien lasten teurastusta. Esimerkkinä alla Obaman kannattama abortti:Allekirjoita vetoomus YK:lle syntymättömien lasten suojelemiseksi
(9.10.2008)

Katolilainen YK:n yhteydessä toimiva pro life -järjestö Catholic Family and Human Rights Institute kerää adressia YK:n ihmisoikeusjulistuksen 60-vuotisjuhlaan 10. joulukuuta. Samassa yhteydessä abortin kannattajat (kuten Planned Parenthood ja Marie Stopes) aikovat mahdollisesti vaatia oikeutta aborttiin yleiseksi ihmisoikeudeksi. Se olisi vakava takaisku syntymättömien lasten ihmisoikeuksille. Tarkoitus on saada kerättyä ainakin 50.000 nimeä ennen joulukuuta. Kahdessa viikossa on nyt saatu noin 25.000 allekirjoitusta.
Osallistu vetoomukseen
tästä linkistä.


Jälleen mielenosoitus Helsingin Asema-aukiolla (27.9.2008)

Ihmisoikeusjärjestö Pro Life Suomi järjesti jälleen mielenosoituksen Helsingin Asema-aukiolla. Kaksituntisen mielenosoituksen aikana näytettiin autenttista kuvamateriaalia abortista. Suosiollisen sään ansiosta tavoitettujen ihmisten määrä saattoi nousta jopa muutamaan tuhanteen.

Lataa
tästä lyhyt video mielenosoituksesta (WMV, 2:37, 9 MB)


Aborttivideosta esitutkinta (10.9.2008)

Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen ja RKP:n valtuustoryhmän johtaja Birgitta Dahlberg (r) on tehnyt tutkintapyynnön pastori Halvar Sandellin näyttämän aborttivideon johdosta. Tutkintapyyntö on hänen sanojensa mukaan tehty yksityishenkilönä. On silti hyvä muistaa että Dahlberg on viimeiset pari-kolme vuotta istunut Stefan Wallinin (kts. alla) johtamassa RKP:n puoluehallituksessa. Lisäksi Dahlberg on istunut ahkerasti abortteja tehtailevan HUS:n hallituksessa RKP:n edustajana. Dahlberg ei asetu enää ehdolle syksyn vaaleissa ja on täten puolueensa kannalta hyvässä asemassa valittajana. Tutkintapyyntö on nyt johtanut Vihdin poliisin esitutkintaan. Koska jo etukäteen oli tiedossa että videolla ei ollut mitään määritettyä ikärajaa ja se oli lyhyt internetistä otettu pätkä (ladattavissa
tästä), jää hieman epäselväksi mitä tarkkaan ottaen poliisi aikoo tutkia. Videon väkisin katseluttamista? Lisäksi haluamme erityisesti jättää pohdittavaksi seuraavan kysymyksen: olisiko noussut moista kohua, “moraalista närkästystä” jne. jos rippikoulussa olisi esitetty ihan yhtä järkyttävää videomateriaalia holokaustista? Ei olisi, sillä siinä on kyse muiden pahuudesta jota sopiikin kauhistella. Ei oman yhteiskuntamme salaisesta pahuudesta ja suoranaisesta hulluudesta. Sitä sopii peitellä.


Aborttivideota “kauhistellaan” (7.9.2008)

Kirkollisista asioista vastaava kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin (r) pitää aborttivideon näyttämista 14-15 -vuotiaille “loukkauksena heitä kohtaan” (mm. netti-HS 6.9.08). Loukkaavaa ilmeisesti ei ole että tuon ikäiselle nuorelle voidaan suorittaa abortteja (ilman että he tietävät mitä tapahtuu). Ongelma ei ole myöskään se että toimenpiteessä tapetaan syntymätön ihminen. Lisäksi on jo totuuden äärirajoille sanoa "On erittäin sopimatonta, että pappi auktoriteettinsa voimin esittää rippikoululeirillä filmin, joka Valtion elokuvatarkastamon mielestä ei sovi alle 18-vuotiaiden katsottavaksi". K18? Elokuvatarkastamo? Kyseessä on muutaman minuutin, alhaisen resoluution nettivideo joka on näytetty kannettavan tietokoneen näytöltä. Käytetty video on muuten ladattavissa tästä:
www.abortnej.se/files/choice_blues.wmv Videosta on parempilaatuinen versio ladattavissa täältä. Lisäksi yhdistyksemme edustaja tulee mielellään näyttämään videota DVD-laatuisena dataprojektorilla esim. rippikoululeirille. Selväähän on että ketään ei voi eikä ole tarkoitus pakottaa katsomaan videota. Rippikoululeirillekin osallistuminen lienee vapaaehtoista.


Aborttivideo herättää keskustelua kirkossa (6.7.2008)

Suomen ev.lut kirkon ruotsinkielinen pastori Halvar Sandell on näyttänyt aborttivideon rippikoululeirillä. Filmi herätti rippikoululaisissa erilaisia tunteita kirjoittaa ruotsinkielinen kirkollinen lehti Kyrkpressen (
linkki).  On ikävä että mm. Sandellin piispa Gustav Björkstrand ilmeisesti kuuluu niihin jotka haluavat salata abortin todellisuuden nuorilta jotka kuitenkin ovat siinä iässä että hyvinkin voivat tulla tai saattaa jonkun raskaaksi. Karun todellisuuden näyttämättä jättäminen on muka “objektiivista”. Jos hän ajaa tätä linjaa, piispa Björkstrand on henkilökohtaisesti vastuussa niiden lasten hengestä jotka säästyisivät jos aborttitilanteeseen tulevat nuoret tietäisivät mitä abortissa todella tapahtuu. Tietenkään Björkstrand ei mitenkään poikkea kirkon laajasta vaikenemisen rintamasta eikä täten ansaitse mitään erityistä syntipukin osaa.

Tästä huolimatta omistamme seuraavan 9. raskausviikolla abortoidun pikkuisen pojan kuvan piispa Gustav Björkstrandille. Kuvan höysteeksi sopii lukea vaikka Raamattua: (
http://www.evl.fi/raamattu/1992/Luuk.10:25-37)
Mielenosoitus Kolmen sepän patsaalla Helsingissä (10.5.2008)

Ihmisoikeusjärjestö Pro Life Suomi järjesti 10.5.2008 Kolmen sepän aukiolla mielenosoituksen jossa jälleen kerran näytettiin autenttisia kuvia abortoiduista lapsista. Hyvän sään ja keskeisen sijainnin ansiosta tavoitettiin runsaasti ihmisiä. Syntyi jälleen monia keskusteluja. Osa ohikulkijoista koki autenttisen kuvamateriaalin häiritsevänä. Tällainen palaute on erityisen tervetullutta, sillä yhdistyksen päätavoitteena on painaa tätä yhteiskunnan kipupistettä niin usein että muutosta parempaan alkaa tapahtua.
Mielenosoitus Helsingin Asema-aukiolla (6.4.2008)

Ihmisoikeusjärjestö Pro Life Suomi järjesti 5.4.2008 Helsingin Asema-aukiolla mielenosoituksen jossa jälleen kerran näytettiin autenttisia kuvia abortoiduista lapsista. Mielenosoitus tavoitti runsaasti ihmisiä. Kuvat herättivät jälleen voimakkaita tunteita yleisössä.
Mielenosoitus Helsingissä ylitti uutiskynnyksen (10.2.2008)

Ihmisoikeusjärjestö Pro Life Suomi järjesti 9.2.2008 Helsingin Narinkkatorilla mielenosoituksen jossa näytettiin autenttisia kuvia abortoiduista lapsista. Mielenosoitus tavoitti useita tuhansia ihmisiä.
Katso
uutisvideo Ilta-Sanomien kotisivulla.


Jälleen uusia viitteitä abortin ja rintasyövän yhteydestä (10.11.2007)

Yhdysvaltalainen Journal of American Physicians and Surgeons on julkaissut suomalaistakin dataa käyttävän tutkimuksen (
PDF) joka antaa jälleen viitteitä abortin ja rintasyövän yhteydestä. Yhteys on ollut kiistanalainen, mutta abortin ollessa raju puuttuminen naisen luonnolliseen hormonaaliseen tasapainoon, vakavienkin vaikutusten mahdollisuus on suuri. Tutkimus ennustaa Suomeen aikaisempaa hieman alhaisempia rintasyöpälukuja, johtuen aborttien lukumäärän pienentymisestä 70-luvun huippuajoista. Väestön ikääntyminen kuitenkin puolestaan nollaa saavutetun hyödyn.


Lapsivesitutkimus tappaa vauvoja (10.11.2007)

On jo pitkään ollut tiedossa, että jokaista sataa lapsivesipunktiota kohti kuolee jopa yksi vauva toimenpiteen aiheuttamaan keskenmenoon. Tohtori H. Meire on nyt laskenut että 50 löydettyä Down-lasta kohti menetetään (lisäksi!) 160 tervettä lasta. Analyysi on julkaistu
British Medical Ultrasound Society (eli Brittein lääketieteellisen ultraäänitutkimusseuran) lehdessä. (Is Ultrasound as Useful as We Think?: The Donald, MacVicar and Brown Lecture 2006; Author: Meire, Hylton B. Ultrasound, Volume 15, Number 3, August 2007 , pp. 177-184(8))


Mielenosoitus aborttiturismia vastaan Tukholmassa (4.5.2007)

Pro-Life Suomen edustajat osallistuivat laajaan mielenosoitukseen Tukholman keskustassa Sergelin torilla 14.4.2007. Aborttiturismilaki sallisi ulkomaisille naisille ilmaiset abortit 18. raskausviikkoon asti. Laki on suunnattu erityisesti Puolan lapsia vastaan. Lakia on ajamassa Ruotsin Kristillisdemokraattien puheenjohtaja ja sosiaaliministeri Göran Hägglund. Tilaisuudessa puhuivat mm. kaksi puolalaista elämänpuolustajaa ja abortin tehneitä tai melkein tehneitä naisia. Myös kaksi suomalaista puheenvuoroa esitettiin. Puheenjohtaja Mika Ebeling esitti Görän Hägglundille terveiset Suomen KD:n puheenjohtaja Päivi Räsäseltä joka oli hyvin huolissaan aborttiturismiesityksistä.Samana viikonloppuna pidettiin myös jälleen Pohjolan elämänpuolustajien vuosikokous. Jatketaan yhteistyön syventämisen linjalla. Seuraava kokous järjestettäneen Suomessa. Sen yhteyteen pyrittäneen järjestämään sopivia julkisuustapahtumia.


Abortin kannattajat (pro choice) USA:n väkivaltaisin liike? (8.1.2007)

Human Life International -järjestön
verkkosivun mukaan abortin kannattajat ovat Yhdysvaltain väkivaltaisin poliittinen liike. Verkkosivu dokumentoi yli 7000 väkivallantekoa ja 269 henkirikosta vuodesta 2000.


Amnesty International kannattamaan aborttia? (18.4.2006)

Saamiemme tietojen mukaan kansainvälisen Amnestyn sisällä keskustellaan siitä että järjestö alkaisi aktiivisesti edistää aborttia ihmisoikeutena. Oman uskottavuutensa kannalta on erittäin suotavaa että Amnesty ei jatkossakaan ota kantaa abortin puolesta.


Pohjolan elämänpuolustajat kokouksessa (29.3.2006)

Tanskan Dragörissä pidettiin 24.-26.3.2006 ensimmäinen pohjoismainen elämää puolustavien järjestöjen yhteistoimintakokous. Järjestöjen yhteisenä sanomana on syntymättömien lasten elämän kunnioittaminen hedelmöityksestä lähtien.

Edustajiaan olivat lähettäneet:

Retten til Liv (Tanska,
www.rettentilliv.dk)
Människorättsorganisationen för bioetisk reform (Ruotsi,
www.abortnej.se)
Aksjon Nytt Liv (Norja,
www.kirken.com ja www.abort.no)
Ihmisoikeusjärjestö Pro Life Suomi

Yhteistä kaikille järjestöille on ollut abortin todellisuuden näyttävän kuvamateriaalin käyttö valistustyössään. Sovittiin mm. entistä laajemmasta yhteistyöstä.


Pastori Ludvig Nessa Norjasta ja Anette Tjörnemark Tanskasta seuraavat keskustelua


Jälleen kaksi naista kuoli aborttipilleriin (17.3.2006)

Yhdysvalloissa on jälleen kuollut kaksi naista aborttipilleri RU-486:n aiheuttamiin komplikaatioihin. Vähintään seitsemän naista on kuollut Yhdysvalloissa vuoden 2000 jälkeen. Suomessa vuonna 2004 tällä samalla aineella surmattiin
Stakesin tilaston mukaan 3986 syntymätöntä lasta (36% aborteista).

Tapauksen uutisoi Suomessa ainakin YLE:n radiouutiset ja iltapäivälehdet. Lisää
englanniksi.


[Pro Life Suomi] [Vammaisabortit] [Uutisia] [Vanhoja uutisia] [Aborttilaki] [Kysymykset] [Yhteystiedot] [Linkit] [Video] [Audio] [Tekstit] [DEUTSCH] [ENGLISH]